top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

Güncelleme tarihi: 22 Ağu 2021

15.08.2021

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü olarak yüzde 6,3'ten yüzde 7,9'a revize etti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında covid salgınının olumsuz etkisiyle 14,9 milyar dolar olan ihracat verileri bu yıl Temmuz ayında yüzde 10,2 oranında artarak 16,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
İhracatımız yıllık bazda yüzde 20.8 oranında yükseliş ile 201.1 milyar dolara ulaşırken ithalatımız yüzde 21.4 oranında artarak 249.7 milyar dolara yükseldi. Sonuç olarak dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 24 artışla 48.6 milyar dolar oldu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 12 Ağustos'ta Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda politika faizini yüzde 19'da sabit tutma kararı aldı.


Fenerbahçe Spor Kulübü Paribu ile yaptığı anlaşma sonrası token satışlarından toplamda 436 milyon TL hasılat elde ettiğini açıkladı. Yoğun talep gören Fenerbahçe Fan Tokenleri ön satışta 1,5 saat içinde, hafta içindeki satışlarda ise 1 dakika içinde alıcı buldu.


Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbol yıldızları arasında gösterilen Lionel Messi, Barcelona'daki 21 yıllık kariyerinin ardından Paris St. Germain kulübüyle anlaştı. Yıllık ortalama 40 milyon Euro maaş alacağı ve bunun bir kısmının kulübün kripto fan tokeni olan PSG Token ile ödeneceği bildirildi. Ünlü futbol yıldızı, Fransız ekibi Paris St. Germain’e 2 yıllık imza attıktan sonra PSG Tokeni yüzde 120 oranında yükseliş gösterdi.


Uruguay'da iktidar partisi senatörü Juan Sartori, kripto para borsaları ve kripto para madencileri için düzenleyici bir çerçeve içermesinin yanında kripto paraları yasal hale getirmeyi amaçlayan yasa tasarısını meclise sundu.


GÜNCEL ANALİZ VE İÇERİKLERİMİZİ PAYLAŞTIĞIMIZ

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ :


YOUTUBE:

https://www.youtube.com/c/vucaborsa


TWITTER:

https://twitter.com/vucaborsa


INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/vucaborsa

443 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Staking Nedir

bottom of page