top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2021

11.07.2021


Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaus Knot, Avrupa’da yükselen enflasyonun geçici olmayabileceğini ve bu konuda ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

ABD'de tarım dışı istihdam Haziran'da beklentinin üzerinde 850 bin kişi arttı. İşsizlik oranı ise %5.9 olarak kaydedildi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Harihuko Kuroda, bankanın gerektiği takdirde ekonomiyi desteklemek için ek gevşetme adımları atabileceğini ifade etti.


Türkiye'de Mayıs ayı dış ticaret açığı yıllık bazda %20.2 artışla 4.1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
Bir ülkenin dünyanın diğer ülkelerinden ithal ettiği (satın aldığı) toplam mal veya hizmetlerin, diğer ülkelere ihraç ettiği (sattığı) mal veya hizmet toplamından daha yüksek olduğu durumlarda dış ticaret açığı meydana gelir.


Ülkemizde 30 Haziran'da son bulması öngörülen "Varlık Barışı" başvuruları Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 6 aya kadar uzatıldı.


Bank of America, yatırımcıların son zamanlarda kripto paralara ve de dijital varlıklara artan ilgisinden sonra bu alanda uzman yeni bir ekip oluşturacağını duyurdu.

Fransa ve Singapur merkez bankaları, JPMorgan'a ait bir blockchain platformu olan Onyx’i kullanarak dijital para transfer deneyleri yaptı.


Almanya'da merkezli dijital banka N26, 7 milyon müşterisine Bitcoin alım ve satımı için uygulama/aplikasyon kullanımıyla ilgili pratik çözümler sunacağını duyurdu.




14 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Staking Nedir

bottom of page