top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

17.04.2022

Amazon CEO'su Andy Jassy, kripto para birimlerinin ve NFT'lerin geleceği hakkında iyimser konuştu. E-ticaret devi ilerleyen zamanlarda NFT'leri entegre edebilir.
Amazon yeni CEO'su Andy Jassy, CNBC'ye şu açıklamaları yaptı "Perakende işimizde bir ödeme mekanizması olarak kriptoyu eklemeye muhtemelen yakın değiliz, ancak zamanla kriptonun büyüdüğünü göreceğimize inanıyorum. NFT'lerin çok önemli ölçüde büyümeye devam edeceğini umuyorum."


TCMB politika faizini (% 14) değiştirmedi.
Enflasyon %61,14
Avrupa Merkez Bankası (ECB),faiz oranlarını değiştirmedi, varlık alımları üçüncü çeyrekte sona erecek ve faiz artırımları varlık alımları sona erdikten sonra başlayacak.
ABD'de Mart ayı enflasyon verileri açıklandı: %8,5
📌 Beklenti: %8,4
📌 Önceki: %7,9
ABD'de Çekirdek TÜFE ise yıllık bazda % 6.5 ile beklentilerin altında açıklandı.

Grayscale CEO'su: Spot Bitcoin ETF Onayı için açıklamalarda bulundu. CEO Michael Sonnenshein, GBTC'nin bir ETF'ye dönüştürülmesi teklifini reddederse, firmanın Sec'e dava açmayı düşüneceğini bir kez daha söyledi.
Firma, Grayscale Bitcoin Trust'ı (GBTC) geçen yıl bir ETF'ye dönüştürmek için başvuruda bulundu. 2013 yılında lansmanı yapılan yatırım aracının 25,6 milyar dolarlık varlığı bulunuyor.
Sonnenshein, GBTC'ye 800.000'den fazla ABD hesabının yatırım yaptığını belirterek, bunun bireyler, emeklilik hesapları, yatırım fonları ve ETF'ler tarafından tutulduğunu belirtti. SEC'in dönüşümle ilgili kararının Temmuz ayında verilmesi bekleniyor.

Coinbase, 2022'nin ikinci çeyreğinde (1 Nisan 2022 - 30 Haziran 2022) listelenmek üzere incelenmekte olan kripto varlıkların listesini paylaştı.
Ethereum ağındaki ERC-20 tokenler
Aleph.im (ALEPH) 
Arcblock (ABT) 
BiFi (BIFI) 
Big Data Protocol (BDP) 
Binance USD (BUSD) 
BitDAO (BIT) 
Botto (BOTTO)
Chrono.tech (TIME) 
Coin98 (C98) 
DappRadar (RADAR) 
DEXTools (DEXT) 
DFX Finance (DFX) 
Dope Wars Paper (PAPER) 
Drep [new] (DREP) 
Elastos (ELA) 
Gemini USD (GUSD) 
Honey (HNY) 
Hopr Token (HOPR) 
Index Cooperative (INDEX) 
Indexed Finance (NDX) 
Jupiter (JUP) 
Kromatika (KROM) 
LockTrip (LOC) 
MATH (MATH) 
Monavale (MONA) 
Morpheus Labs (MITX) 
mStable Governance Token: Meta (MTA) 
Muse (MUSE) 
Nest Protocol (NEST) 
Opacity (OPCT) 
OpenDAO (SOS) 
PARSIQ (PRQ) 
PolkaFoundry (PKF) 
Polychain Monsters (PMON)
RAC (RAC) 
SelfKey (KEY) 
StackOS (STACK) 
StaFi (FIS) 
Strike (STRK) 
Student Coin (STC) 
SwftCoin (SWFTC) 
Sylo (SYLO) 
TE-Food (TONE) 
UnMarshal (MARSH) 
Wrapped Ampleforth (WAMPL) 

Solana ağındaki SPL tokenler
Apricot Finance (APT) 
Bitspawn (SPWN) 
Green Satoshi Token (GST)
Media Network (MEDIA) 
Realy (REAL) 


Sony ve LEGO'nun arkasındaki şirket KIRKBI, Epic Games'e 2 milyar dolarlık yatırım yaptı.
Dünyaca ünlü oyun firması Epic Games, Metaverse çalışmaları için Sony ve KIRKBI’den 1'er milyar dolar yatırım aldı. 

Bu tur, mevcut yatırımcı Sony Group Corporation'ın yanı sıra LEGO Group'un arkasındaki aile holdingi ve yatırım şirketi olan KIRKBI'nin yatırımlarını içeriyor ve her bir taraf sırasıyla 1 milyar dolar yatırım yapıyor. 

Elon Musk, Twitter'ın bütün hisselerini hisse başına 54.20 $'dan satın almak için teklif sundu. Elon Musk'ın bu teklifine karşılık, Justin Sun Twitter için hisse başına 60$lık teklif yaptığını duyurdu ve “Musk’ın girişimlerini tam olarak destekliyor ve Twitter'ın kripto tabanlı ve Web3 dostu olmasını çok isteriz” diye ekledi.

Brezilya Senatosu Bitcoin yasasını onayladı. Brezilya Devlet Başkanı, önerilen yasa tasarısının senatoda onaylanması ile birlikte kripto paralardan sorumlu bir federal kurum belirleyebilecek veya sıfırdan bir kurum oluşturabilecek. Devlet Başkanı ya yeni bir düzenleyici kurum oluşturacak ya da bu görevi, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (CVM) veya Brezilya Merkez Bankası'na (BC) devredecek. Yasa tasarısında özellikle vurgulanan bir diğer nokta ise, kripto madencilerinin Brezilya'da madencilik yapmaları için bir dizi teşvik paketinin yer alması. Brezilya'daki kripto para piyasasını düzenleyecek yasa tasarısının, bu yılın ilk yarısında Ulusal Kongre tarafından onaylanması bekleniyor.

Binance, startup kampüsü Station F ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık kapsamında Binance, Avrupa'da Web 3 ekosistemini geliştirmek için Fransa'da 100 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu.



Rusya Maliye Bakanlığı, Bitcoin ve dijital varlıkları bir ödeme yöntemi olarak yasallaştıracak düzenlemeler üzerinde çalışıyor.
Kanun taslağına göre dijital para, “Rusya Federasyonu'nun para birimi olmayan bir ödeme aracı” ve bir yatırım aracı olarak kabul edilecek.
Bakanlık, yatırım aracı olarak dijital varlıklara odaklanan orijinal kripto para yasası taslağını Şubat ayında Rusya Parlamentosu'na sundu.  Bakanlık, tasarının güncellenmiş versiyonunun kripto para birimleri ticareti ve madenciliği ile ilgili kuralları detaylandırdığını söyledi.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yudayeva;

- Kripto para birimlerinin finansal sistem için sakıncalı olabileceğinden hala endişe duyuyoruz.

- Yaptırımlarla ilgili kısıtlamalardan kaçınmak için kripto para birimlerini kullanmak için sınırlı seçenekler görüyoruz.

Binance Ceo'su CZ: Rusya kripto ödemelerini yasallaştıracak.

MEHMET BOR


227 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page