top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

10.04.2022

Bloomberg, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın Twitter'ın yüzde 9,2'lik pasif hissesini satın aldığını duyurdu. Haberin ardından Twitter hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 28 yükseliş kaydetti.
Elon Musk, Twitter Inc.'in sosyal medya hizmetinde premium özellikler için ödeme yapan kullanıcılar için kimlik doğrulama onay işaretleri (mavi tik) hizmeti ve sıfır reklam sunmasını istiyor. Ayrıca Twitter Blue hizmeti için ödeme seçeneği olarak Doge kullanılabileceğini ekledi.

Meta, tarih olan kripto para projesi Diem (Eski adıyla Libra) sonrasında başka planlar yapıyor. Zuck Bucks gündemde. Zuck Bucks Meta çalışanları tarafından isimlendirilen bir lakap.
Zuck Bucks söylendiği kadarıyla bir kripto para değil. Yani bu paranın tüm kontrolü Meta’nın elinde olacak. Bu konuda henüz resmi bir doğrulama yok ancak Zuck Bucks’ın Meta servisleri (Facebook, WhatsApp, Instagram) içerisinde kullanılacak bir para birimi olarak planlandığı aktarılıyor. Kişilerin bunu kullanarak servis içerisinde bir şeyler alıp satabileceği söyleniyor. Meta’nın burada Roblox için hazırlanan ve büyük başarıya ulaşan oyun içi sanal para birimi Robux’tan ilham almış olabileceği belirtiliyor.

Mastercard, Metaverse ve NFT odaklı 15 farklı ticari marka başvurusu yaptı. Mastercard'ın başvuruları arasında NFT destekli mulitmedya, dijital ürünler için pazar yerleri, Metaverse'de kart ve ödeme işlemleri, işletmelerin ticari işlemleri için e-ticaret yazılımları yer alıyor.
8 Nisan'da NFT ve metaverse ticari marka avukatı Michael Kondoudis tarafından gönderilen bir tweet'e göre Mastercard, "logosundaki daireler" ve "Paha biçilmez" sloganını da kaydettirmek için on beş yeni ticari marka başvurusunda bulundu.

Binance, Grammy Ödülleri'nin arkasındaki organizasyon olan Recording Academy ile işbirliğine giden ilk kripto para borsası oldu. Yapılan ortak duyuruya göre Binance, kuruluşun etkinliklerine ve projelerine çeşitli Web 3 teknolojisi çözümleri ve deneyimleri getirecek.

Adidas, Metaverse'de avatar oluşturma platformunu başlatıyor. Adidas, Ready Player Me ile birlikte, dünyanın ilk kişilik tabanlı Yapay Zeka (AI) tarafından yaratılan avatar oluşturma platformu Ozworld'ü piyasaya sürüyor
Adidas'tan yapılan açıklamaya göre Ozworld Avatarları ile kullanıcılar "1500'den fazla farklı metaverse uygulamasına ve oyununa" girip keşfedebilecekler.
Ready Player Me normalde kullanıcıların fiziksel görünümlerine göre avatarlar oluştururken, Adidas yeni platformunun kişilik özelliklerine göre avatarlar yaratacağını söylüyor.


FED tutanakları açıklandı.
Aylık 95 milyar dolar varlık azaltımı uygun.
Birçok Fed üyesi bir ya da daha fazla 50 baz puanlık artırımın gerekli olabileceğini ifade etti.


Fed üyeleri bilançonun aylık 95 milyar dolar daraltılmasına yönelik bir plan üzerinde genel olarak anlaştılar.
Fed üyeleri; bilançoda hazine menkul kıymetleri için aylık 60 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler için de 35 milyar dolar azaltmayı kabul ettiler.
Fed üyeleri; bilanço azaltmasının, piyasa koşulları uygun olursa 3 aylık bir süre içinde ya da daha uzun bir dönemde gerçekleşmesini kabul ettiler.

The Sandbox, Time dergisi tarafından seçilen 2022'nin en etkili şirketleri arasında yer aldı. TIME100 en etkili şirketler listesinde teknoloji dünyasının devlerinden Amazon, Apple, Microsoft, Alphabet, Meta, Netflix, Disney, IBM, Walmart ve Nvidia yer alıyor.
Ledger, Metaverse'de kripto eğitimini desteklemek için The Sandbox ile işbirliği yapıyor. Fransız kripto cüzdan şirketi Ledger, The Sandbox'ın sanal gerçekliğini kullanarak insanları kripto güvenliği konusunda eğitecek.


Bitcoin konferansı 6-9 Nisan 2022 tarihleri arasında Miami'de gerçekleştirildi. 
Miami Belediye Başkanı: 2022 yılında toplumumuzun her yönüne Bitcoin'i entegre etmemiz gerekiyor. 
Meksikalı Senatör Indra Kempis , El Salvador tarafından onaylanan tasarıya benzer olarak bu yıl Kongreye Bitcoin’in yasal para birimi olması için yasa tasarısı sunacağını duyurdu.
Senatör yasa tasarısının önümüzdeki iki ay içinde parlamentoya geleceğini açıkladı.
MicroStrategy CEO'su Michael Saylor:
''Yeni bankalar ortaya çıkacak ve Bitcoin'e adapte olacak. Adapte olamayanlar piyasadan çekilecek. Bazı hükümetler BTC'yi kabul edecek bazıları etmeyecek, ama en sonunda BTC sürekli olarak yükselecek.''

Avrupa Birliği (AB) 5. yaptırım paketini onayladı. Paket, Rusya’ya yüksek değerli kripto varlık hizmetleri sunulmasına ilişkin yasakları içeriyor.Bloomberg Tax tarafından yayınlanan rapora göre, yeni yaptırımlar altında Avrupa merkezli borsalara Rusya’dan yapılacak yatırma işlemlerinde 100.000 Euro üstüne yasak geldi. Ayrıca Avrupa merkezli borsalar toplam miktarı 10.000 Euro’yu geçen hesap ve cüzdanları askıya alacak.
AB konseyi, cuma günü yapılan bir duyuruda Rus kurumları ve kişileri için dijital varlıkları kullanabilecekleri konusundaki endişelerden dolayı “yüksek değerli kripto para hizmetlerinden mahrum etme” kararı aldığını söyledi. Avrupa Komisyonu’nun Rus bankacılık sektöründeki pazar payının yüzde 23'üne sahip olan VTB de dahil olmak üzere dört Rus bankasına bağlı işlemlerin yasaklanması ve bu bankaların varlıklarının dondurulmasının yanı sıra zengin Ruslara karşı yaptırım kararı alması da bu üç mali önlemden biriydi.

MEHMET BOR

305 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page