top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

06.03.2022

Şubat ayında tüketici fiyatları aylık bazda %4,81 artarken, yıllık enflasyon %48,69'dan %54,4'e yükseldi. Üretici Fiyat Endeksi'nde (ÜFE) ise yıllık artış yüzde 105,01 oldu. Bu verilere göre, ÜFE artışı son 27 yılın zirvesine çıktı. Bu verileri doğrultusunda Enflasyonun İleriki dönemlerde %65’e kadar yükselmesi bekleniyor


Online ödeme platformu olan #PayPal’ ın, Ukrayna’daki işgal nedeniyle Rusya'daki hizmetlerine askıya almasının ardından yine dünyanın en büyük uluslararası ödeme sistemlerinden #Visa ile #Mastercard' da Rusya’daki faaliyetlerinin durdurduğunu açıkladı.

ABD’de tarım dışı istihdam verileri Şubat ayı içerisinde beklentilerin çok üzerinde gelerek 678 bin kişi arttı ve işsizlik oranı ise %3.8'e geriledi.

Rusya’nın Ukrayna işgalini başlattığı 25 Şubat haftasında yabancı yatırımcıların toplam TL portföyünden 2.1 milyar dolar çıkış oldu.

Çin Merkez Bankası #Bitcoin işlemlerini yüzde 10'a düşürdüğünü duyurdu ve ayrıca 2022 yılında kripto paralar üzerindeki kontrolün ve sınırlamaların sürdürülmesi yönünde karar alındı.

FED Başkanı Powell, kripto paralar hususunda Kongre'nin harekete geçip düzenleyici yasal bir çerçevenin hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Ünlü sinema zinciri AMC'nin CEO'su Adam Aron, ileriki dönemlerde #Dogecoin ve de #Shiba ile ödeme işlemlerini başlatacaklarını duyurdu.

Coinbase CEO'su Briam Armstrong, Rusya-Ukrayna savaşında özellikle bölgedeki insanların kriptoya geçtiğini söyledi.




88 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page