top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

27.02.2022

Ukrayna Hükümeti resmi twitter hesabı üzerinden kripto para bağışı çağırısı yaparak #Bitcoin ve #Ethereum adreslerini paylaştıktan sonra bu hesaplara yoğun kripto para yardımları yapıldığı bildiriliyor.

ABD ve AB Ülkelerinden Rusya'ya sert yaptırımlar geliyor. Swift yasağı uygulanacak Rusya böylelikle İran ve Kuzey Kore’den sonra bu işlemlerin yasaklandığı üçüncü ülke olacak.
SWIFT:
Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication,  
Küresel Bankalararası Finansal İletişim Birliği

Kısaca paranın hızlı bir şekilde sınırlar ötesine bir yerden başka bir yere gönderilmesini sağlayan uluslararası mali yapılanma sistemine denir.

1973'te oluşturulan ve merkezi Brüksel olan sisteme dünya çapında 200 ülkeden toplam 11 bin mali kuruluş ve banka üyedir.

SpaceX'in kurucusu ve Tesla'nın Ceo'su ünlü iş adamı Elon Musk, uydu interneti sistemi olan #Starlink 'i Ukrayna halkı için kullanıma açtığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Erdoğan, "Minsk Anlaşması" zemininde diplomasi yoluyla bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Fed'in en son yayınladığı para politikası raporu doğrultusunda faiz artışının en yakın ve uygun zamanda uygulanacağı ifade edildi.

Rus milyarderler nakitte tuttukları paraları kripto paraya çevirebilirler. (Kaynak: Bloomberg)

ABD'nin en büyük kripto para borsalarından Coinbase'in bilançosu geçtiğimiz yıl 4. çeyrekte 2 milyar dolar beklentiye karşılık 2.5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kendisi de Rus kökenli olan #Ethereum Ceo'su Vitalik Buterin, Rusya'nın Ukrayna işgaline karşılık Putin'in Rus ve Ukrayna halkına karşı suç işlediğini ifade etti.



175 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Staking Nedir

bottom of page