top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

30.01.2022

Amerikan Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel olarak değiştirmeyerek %0-0,25 aralığında sabit tuttu ve ilk faiz artışı için “yakında” ifadesi kullanıldı.
Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında faiz artışı için Mart ayını göstererek varlık alımlarının azaltılması sürecinin ise yine Mart ayında sonlanacağını belirtti. Ayrıca Başkan Powell, arz ve talep dengesizliğinin yüksek enflasyonda etkili olmaya devam ettiğini de belirtti.
Bununla birlikte fiyat istikrarı hedeflerine bağlı olduklarını ve ABD’de 2021 yılı enflasyonunun son 39 yılın zirvesinde %7 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.
Enflasyonun uzun vadeli %2 hedefinin oldukça üzerinde kaldıklarını vurgulayarak, darboğazlar ve arz kısıtlarının üretim kanadında yakın vadede yüksek talebe yanıt verebilme hızını sınırlandırdığını ve bu artan sorunların beklenenden daha büyük ve de uzun vadeli olduğunun da altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan #Metaverse hakkında: “Hassas bir konu. İyi ve titiz bir çalışma yapın. Konuyla ilgili alanında uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Microsoft'un CEO’su Satya Nadella, #metaverse ile internetin yeni bir boyut kazanacağını söyledi. Nadella, aynı zamanda dijital ve fiziksel dünyaların bir araya gelmesiyle firmanın meta veri tabanı görevi görece yeni bir platform katmanı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Microsoft, geçtiğimiz günlerde Activision Blizzard’ı satın aldığını duyurmuştu.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), #Bitcoin’in sebep olduğu finansal riskler ve oluşan yükümlülükleri sebep göstererek, El Salvador’un #Bitcoin‘i yasal para olarak kullanılmasına son vermesi yönünde tavsiyelerde bulundu.

300'den fazla finans kuruluşunun sınırlar ötesine ödeme yapmasını destekleyen ABD-San Francisco merkezli blok zincir teknoloji şirketi olan #Ripple, #SEC ile davasına devam ederken, firma #RippleLabs aracılığıyla ,Tetragon başta olmak üzere, SBI Holdings ve Route 66 Ventures'ın katıldığı C Serisi finansmanda 200 milyon dolar değerinde hisselerini geri aldığını duyurdu.
#Ripple firması, en son yayınladığı piyasa raporunu göre müşterilerin Talebe Göre Likidite (ODL/On-Demand Liquidity) hizmetini iyileştirmek amacıyla yapılan #xrp satışları geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde 1 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Bir önceki çeyrekte (2021 Q3 / 2021 3.Çeyrekte) bu rakam hemen hemen 4.çeyrekte elde edilen rakamın yarısı kadardı. (492 milyon $)

Ayrıca Bkz: https://fortune.com/2022/01/26/crypto-company-ripple-labs-buys-back-series-c-investment-tetragon-sec/ 

Gün geçmiyor ki Elon Musk ile #Dogecoin gündeme gelmeyedursun. Musk en son twitter hesabı üzerinden McDonalds'a gönderme yaparak, “Şayet McDonalds #Dogecoin kabul etmeye başlarsa, televizyonda Happy Meal yerim.” ifadelerini kullandı.

McDonald's Çarşamba sabahı resmi twitter hesabından Musk'ın bu çağrısına yanıt vererek; "Yalnızca Tesla grimacecoin'i kabul ederse!" yorumunda bulundu. Bu göndermeden (şakadan) sonra #Grimacecoin fiyatı %285.000 oranında arttı.
“Çoğu şaka acı bir gerçeği barındırır.”  Larry Gelbart

Apple firmasının CEO'su Tim Cook #Metaverse alanında büyük potansiyeller gördüklerini ve yine bu alanda önemli yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Cook'un bu açıklamasından sonra Appale hissesi yaklaşık %4 yükseldi.

Önde gelen #metaverse platformlarından #Sandbox, Warner Music Group ile yeni bir ortaklık kurarak müzik temalı sanal bir dünya sunacaklarını duyurdu. Bu anlaşmayla dünyaca ünlü eğlence ve plak şirketi olan Warner, #NFT ve #Metaverse alanlarında önemli bir adım atmış oldu.



304 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page