top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

23.01.2022

Kripto ekosisteminin öncü isimlerinden El Salvador Başkanı Nayib Bukele'nin Türkiye ziyareti resmi törenle gerçekleşti. Bu ziyaret vesilesiyle El Salvador ve Türkiye arasında diplomatik,siyasi,ticari ve de savunma sanayii alanlarında önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir basın toplantısı da gerçekleştiren Başkan Bukele, Türk halkından ve tarihinden övgü dolu sözlerle bahsetti.
Dün itibariyle Nayib Bukele 15 milyon dolara 410 adet #Bitcoin daha aldıklarını duyurdu. Toplam #Bitcoin maliyeti ise yaklaşık 36.500 $ seviyelerinde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini %14’ te sabit tuttu.

Uzmanlara göre piyasada FED'in bu yıl içerisinde en az 3 defa faiz artışı yapacağı yönünde bir beklenti oluşmuş durumda. Fed'den gelecek olası bir faiz artırımı sonrası döviz kurları da etkilenecektir. Özellikle Fed tarafından beklenen faiz artışına dair bir karar açıkladığında döviz kanadı ve altın fiyatlarının bir miktar düşebileceği öngörülmekte. 25 - 26 Ocak tarihinde yapılacak toplantı sonrası FED'in vereceği faiz kararı Türkiye saatiyle 26 Ocak tarihinde gece yarısından sonra açıklanacak.

Dünyanın en büyük mikroçip üretici firmalarından biri olan Intel, ABD'nin Ohio eyaletinde iki yeni çip fabrikasının inşası için 20 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

Linkedin sitesi üzerinden yapılan kripto ekosistemine yönelik iş ilanları geçtiğimiz yıl itibariyle %400 arttı.

Binance Türkiye yetkilileri AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüştü ve o toplantıya dair yukarıdaki görselde yer alan açıklamayı yayınladı.

Amerikan perakende mağazalar zinciri olan Walmart, kendi kripto parasını ve #NFT koleksiyonu oluşturmak için #Metaverse evrenine giriş yapmayı planlıyor. Kaynak: CNBC

Meşhur İtalyan otomobil markası Lamborghini, yakın zamanda 5 adet uzay temalı #NFT eserleri içeren koleksiyonunu yayınlayacağını duyurdu. Bu eserleri icra eden sanatçının kim olduğu henüz bilinmiyor.

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, #Bitcoin almaya devam edeceklerini ve aldıkları #Bitcoin'leri de satmayacaklarını ifade etti.

10 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten ABD'li dünyanın en büyük varlık yönetici "BlackRock" SEC'ye (Securities & Exchange Commission) #EFT için başvuruda bulundu.

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, madenlerden tarih boyunca toplam 201 bin 296 ton altın (yaklaşık bütün altın rezervinin %80'i) çıkarılırken, yeraltı rezervlerinde 53 bin ton altın kaldığı tahmin ediliyor. Yıllık ortalama 3 bin ton dolaylarında üretimin sürmesi halinde bütün altın rezervlerinin 18 yıl içinde tükeneceği belirtiliyor.
Ek Bilgi: Dünyadaki bütün altını erittiğinizde bir olimpik havuza sığabiliyor. Olimpik bir havuzun ölçüleri 25 metre en, 50 metre boy ve en az 2 metre derinlikten oluşmaktadır.





298 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page