top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

09.01.2022

Son zamanlarda Türk siyasetinde vizyonu ve misyonu ile ön plana çıkan ve #Metaverse evrenine yeni yılla birlikte etkileyici bir giriş yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’nin açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4. test şehri oldu.İcraatlarımızla metaverse’de de devam ediyor olacağız.” ifadelerinde bulundu.


Kripto para yasası için ön görüşmelerin ikincisi Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Dr. Hakan Ertürk ile gerçekleşti.
Kripto topluluğunu temsilen Teknik Analist ve Eğitmen Kamile Uray, Araştırmacı Gazeteci Erkan Öz, Avukat Sima Baktaş, Öğretim Görevlisi Tansel Kaya, Öğretim Görevlisi Nurullah M. Dündar, Avukat Elçin Karatay, Dr. Vedat Güven, Eğitmen ve Danışman Devrim Danyal, Teknik Analist Volkan Korkmaz, Teknik Analist Crypto Kemal ekipte yer aldı.

İkincisi gerçekleştirilen bu ön görüşmenin detaylarını kripto temsilcileri adına sn. Nurullah Dündar sosyal medya hesabından paylaştı:

1.Kripto varlık yatırımcılarının korunmasının öncelik olduğunu,
2.Teknolojik gelişimi destekleyecek bir çalışma yapılması gerekliliğini,
3.Oluşturulacak düzenleme ile yabancı yatırımcıların ülkemize yöneleceğini,
4.Blockchain projelerine destek verilmesinin önemini,
5.Sınırlayıcı olmayan, daha özgürlükçü ama denetlenebilen bir çalışmanın yapılmasını,
6.Değişen ve her gün gelişen dijital dünyaya uyum sağlayacak bir tasarı olmasını,
7.Ülkemizin bu süreç sonunda bir blockchain (blokzincir) merkezi haline gelebileceğini, aktardık.



Samsung firması, #Decentraland (#Mana) ile yeni ortaklık kurdu ve bu alanda 837 sanal mağaza açacaklarını duyurarak #Metaverse alanında önemli bir adım atmış oldu.



Kazakistan #Bitcoin madenciliğinin %18’ini karşılıyor. Ülkede akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar ile halkın sokağa çıkması sonrasında Kazakhtele.com şirketi ülkenin internetini devre dışı bıraktığı gibi #Bitcoin madenciliğini de devre dışı bırakmış oldu. En son gündeme gelen #FED tutanakları ile de #BTC fiyatı düşüşüne devam etti.



ABD Merkez Bankası Fed'in 14 - 15 Aralık günü toplantısına ilişkin yayınlanan tutanaklara göre, “Katılımcılar genel olarak, ekonomi, işgücü piyasası ve enflasyona ilişkin bireysel görünümleri göz önüne alındığında, daha agresif bir enflasyonla mücadele duruşuna dönerek federal fon oranının katılımcıların önceden tahmin edilenden daha erken veya daha hızlı bir hızda artırılmasının garanti edilebilir hale gelebileceğini belirttiler.” Bu açıklamalardan sonra ABD endeksleri ve kripto piyasasında düşüşler yaşandı.



Yapı Kredi Portföy Yönetimi, kripto ekosisteminde yatırım yapılması adına müşterileri ve yatırımcıları için yeni bir fon oluşturuyor. "Fintech ve Blockchain Teknolojileri Fon Sepeti" adıyla çıkarılacak bu ürün 20 Ocak itibariyle işlem göreceği öngörülüyor.



Uluslararası yatırım bankası "Goldman Sachs" tarafından yapılan bir açıklamada, #Bitcoin ’in gelecekte altının piyasa hakimiyetine son verebileceği ve fiyatının da 100.000 doları aşabileceği vurgulandı.
Goldman Sachs in 2014: Bitcoin is not a store of value 
(Bitcoin bir değer saklama aracı değildir.)

Goldman Sachs in 2022: #Bitcoin is becoming gold 
(Bitcoin altının yerini alıyor.)

Goldman Sachs in 2024: #Bitcoin is...?



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "Ortodoks politikaları bıraktık. Artık Heterodoks politikalar var."

Detaylı anlatım için mutlaka bkz:





HAFTANIN YAZARI & KİTABI:

Hayat Bir Oyun - Mevlüt Dinç , Nemesis Kitap , 2019 (Kitabın bütün gelirleri Darüşşafaka Vakfına bağışlanmakta.)








252 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page