top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

Güncelleme tarihi: 9 Oca 2022

26.12.2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Düzenlemesi" açıklamalarından sonra dolar, euro ve altında sert satışlar yaşandı. Bu durum kimi vatandaşlarca davul ve zurna eşliğinde coşkuyla karşılanırken kimi vatandaşlar için kurda yaşanan bu ani düşüşlerin özellikle akaryakıt ve market fiyatlarına tam anlamıyla yansımamış olması tepkiyle karşılandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kripto para yasasının hazır olduğunu ifade eden Erdoğan, "Geciktirmeden Meclis'e taşıyacağız!" ifadelerinde bulundu.


"Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin Binance'e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı."
Kaynak: TRT HABER


ABD çekirdek tüketim harcamaları enflasyonu geçtiğimiz ay itibariyle %0.5 olarak piyasa beklentisinin üzerinde oldu. Yıllık enflasyon ise %4.2’den %4.7’ye yükseldi.


Micro Strategy firmasının CEO'su Michael Saylor, #Bitcoin’in 6 milyon dolara ulaşabileceği yönünde bir iddiada bulundu. Ayrıca Saylor 866 milyon dolar değerinde kişisel #Bitcoin servetinin de sahibi.


Ripple firmasının CEO'su Brad Garlinghouse, SEC ile süregelen davaya rağmen 2020 yılında Ripple’ın ödeme ağı ODL'ye (On Demand Liquidty-Talep Üzerine Likiditasyon) olan kurumsal talebin her geçen gün arttığına dair resmi twitter hesabında açıklamalarda bulundu.


Google Trends verilerine göre NFT (Nun-Fungible-Token) arama sayısı son dönemde zirveye ulaştı. Uzmanlara göre bu alana olan ilginin her geçen artacağı düşünülüyor.




337 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page