top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

12.12.2021

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kripto para transfer hizmetini ABD'de şimdilik sınırlı sayıdaki kullanıcılara açacaklarını duyurdu. WhatsApp'ın CEO'su Will Cathcart ve Novi'nin CEO'su Stephane Kasriel, çatı şirketi olan Meta'nın Novi dijital cüzdanını WhatsApp platformuna entegre ederek bu kripto para transferlerin ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimi olan Pax Dolar (USDP) ile yapılacağını ifade ettiler.

Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yıllık enflasyon baz alındığında reel faiz oranı/getirisi en düşük 2. ülke oldu.
Fisher Denklemi:

Reel Faiz Oranı(r) = Nominal Faiz Oranı(i) – Enflasyon Oranı(e)

Ayrıca detaylı bilgi edinmek için bkz: Fisher Etkisi; 
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/mahfi-egilmez/fisher-etkisi-604996/ 


MicroStrategy firması 57.477 dolar seviyelerinden 82.4 milyon dolara 1.434 #Bitcoin aldığını duyurdu. Toplamda 122.478 #Bitcoin alan firmanın (3.7 milyar dolar) bir #Bitcoin başına maliyeti ise 29.861 dolar.


ABD’li perakende elektronik ürün zinciri Newegg, twitter hesabından attığı bir mesaj ile #metaverse evrenine giriş yapmayı planlayan Shiba Inu’yu ödeme sistemlerine dahil edebileceğine dair söylentilere yol açtı.


İnternet tarayıcı firmalarından Opera, yakın zamanda (10 Aralık 2021) blog sayfasından paylaştığı resmi açıklamaya göre Solana Labs ile ortaklık kurduğunu ve tarayıcı sistemine #Solana ağını entegre edeceklerini duyurdu.


ABD'de enflasyon verileri %6.8 seviyesinde geldi. Böylelikle enflasyon yıllık bazda 1982'den bu güne en yüksek seviyeye gelerek yeni bir rekora imza atmış oldu.
ABD Ulusal Borç Sayacı için bkz: https://www.usdebtclock.org/ 


Google firmasının eski CEO'su Eric Schmidt, akıllı sözleşmeler odaklı ''Oracle'' hizmet sağlayıcısı Chainlink Labs'ta danışman olarak göreve getirildi.


Gün geçmiyor ki güne ''Evergrande'' (Çinli Cengiz İnşaat) skandalı ile uyanmayalım. Bilindiği üzere firma 82,5 milyon dolarlık borcunu ödeyememiş ve akabinde temerrüde düşmüştü. Çin hükümeti firmanın borç tarihlerini itfa etti (öteledi) ve bu borçları yapılandırdı fakat yine de fayda etmedi. China fud'un ölmeyip şekil değiştirdiğini gösteren ve içinden çıkılamaz bir hale gelen bu durum maalesef küresel piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam edeceği öngörülüyor.
290 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page