top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

Güncelleme tarihi: 22 Oca 2022

21.11.2021

Şey: 11.28 TL Öteki Şey: 12,75 TL, Diğer Şey: 670 TL
1 TL = 11.41 Japon Yeni (geçen hafta)

1 TL = 10,32 Japon Yeni (an itibariyle)



Ödeme devi PayPal, çıkardığı uygulama/aplikasyon sayesinde Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların alım ve satım işlemlerinin yapılabileceğini duyurdu. Ülkemizde 2016 yılında, Paypal'ın lisans başvurusu reddedildiği için firmanın Türkiye'de ki faaliyetlerine son verilmiş idi.


Pakistan'ın en büyük bankalarından "Bank Alfalah", Abu Dabi merkezli döviz şirketi olan "LuLu Exchange" ile partnerlik anlaşmasına vardı. Bu anlaşma ile Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikler'i arasında Ripple firmasının dijital ödeme ağı olan "RippleNet Bulut" ürünü kullanılarak ödeme hizmetleri hayata geçirilecek.


Kripto paraların geleceği ve düzenlenmesi(regülasyonu), Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından uzun süredir tartışma konusuydu. Bu uzun süren tartışmaların ardından 1 trilyon dolarlık kripto para altyapı tasarısı, Başkan Joe Biden tarafından imzalanarak kanun hâline getirildi.
Kanun haline gelen bu tasarı, 10.000 $ üzerinde dijital varlık bulunduran bireyleri ve kripto paralarla ticaret yapan firmaları vergi kapsamına alması hususunda yasal bir çerçeve çizmekte.



FED Yönetim Kurulu üyelerinden Christopher Waller, Bitcoin'i dijital altına benzeterek durdurulamaz olduğu yönünde ifadelerde bulundu.


Hindistan hükümeti, kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılmasını yasaklayacağını fakat bunların alım ve satımına izin vereceğini duyurdu.
Bununla birlikte Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu, Invesco CoinShares Global Blockchain UCITS ETF'sini onaylayarak bu alanda bulunduğu coğrafyada bir ilke de imza atmış oldu.


Binance CEO’su Chanpeng Zhao (CZ), gereğinden fazla paraya ihtiyacının olmadığı gibi kişisel servetinin %99'unu bağış yapabileceği noktasında önemli ifadelerde bulundu.


Nijerya’da, merkez bankasının çıkardığı dijital para (eNaira) cüzdanını kullanmak için 500 binden fazla kişi e-naria cüzdan uygulamasını telefonlarına yükledi.



Vuca Borsa olarak global crypto para borsası Bybit ile partnerlik anlaşması yapmış bulunmaktayız.
Bizim yanımızda olup yine bizlere destek olmak isterseniz, referans linkimiz; https://partner.bybit.com/b/vucaborsa














376 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page