top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

07.11.202

FED beklenildiği üzere politika faizini %0 - %0,25 aralığında sabit bıraktı. Diğer taraftan varlık alımlarını Kasım ayından başlayarak (toplamda 120 milyar dolar olacak şekilde) azaltacağını (tapering) açıklamıştı. FED başkanı Gerome Powell, varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını duyursa da bunun bir faiz artışı sinyali olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Powell, faiz artışları öncesinde ekonominin pek çok testten geçmesi gerektiği mesajını verdi. Enflasyonun geçici olduğu konusunda ise geri adım atılarak “geçici olması öngörülen faktörlerden kaynaklı enflasyon öngörüyoruz” ifadesini de kullanıldı.



Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, piyasa beklentisinin aksine seneye faiz artışının çok muhtemel görünmediğini belirtti. Legarde ayrıca enflasyonun orta vadede düşük kalmaya devam edebileceğini öngördüklerini de belirtti.



Şey: 9.68 TL , diğer şey: 11.21 TL, öteki şey: 565.8 TL



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kripto para madenciliğine harcanan enerjiyle Afrika'da bir çok insanın hayatının değiştirilebileceği yönünde ifadelerde bulundu. Sosyal medyada özellikle Z kuşağı mensupları tarafından "Türkiye'de ki bir çok insanın hayatı değişti de şimdi sıra Afrika'ya mı geldi?" sorusu gündeme getirildi.



EL Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkesinin Bitcoin fonundan elde ettiği bütçe fazlası gelirle 20 adet okul inşa edeceklerini duyurdu.



Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, kripto ekosistemine müdahil olmak adına Digital Asset ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık ile "Digital Asset" tarafından finansal kurumların blok zincirleri üzerinden Goldman Sachs hisseleri tokenize edilerek alım ve satım işlemleri yapılabilecek.


Avalanche Vakfı, Avalanche ağı üzerinde ürün geliştirmeyi teşvik için 220 milyon dolarlık yatırım fonu başlattığını duyurdu.
Enjin'de #Metaverse projelerini desteklemek adına 100 milyon dolarlık fon ayırdığını açıkladı.








342 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page