top of page

VUCA HAFTALIK BÜLTEN

Güncelleme tarihi: 9 Eyl 2021

29.08.21

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Tüketici Güven Endeksi Ağustos’ta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,6 oranında azalarak 78,2 düzeyine geriledi.



Geçtiğimiz günlerde dalgalı/volatil seyreden BIST-100 endeksi bir önceki haftaya kıyasla %0,2 oranında geriledi. Dolar/TL kuru haftalık görünümde %0,4 düşüşle 8,35 TL, EUR/TL kuru ise %1,2 düşüşle 9,94 TL düzeylerinde seyretmekte.



Toplam kredi kartı harcamaları 20 Ağustostan günümüze 34.9 milyar TL ile önceki haftaya göre %4.4 artış gösterdi. Kredi kartı harcamalarında 4 haftalık ortalama ise 35 milyar TL ile bir önceki haftaya göre %6.9 arttı.



Avrupa Bölge Ekonomisi, salgın tedbirlerinin gevşetildiği bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın çeyreğine kıyasla %2 büyüme kaydetti. GSYH (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) ikinci çeyrekte önceki çeyreğe göre Almanya'da %1.5, İspanya'da %2.8, Fransa'da %0.9, İtalya'da %2.7 ve Hollanda'da %3.1 arttı.



PayPal, İngiltere'de bulunan müşterilerine bir önceki Pazartesi gününden itibaren Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin alım ve satım hizmeti vermeye başladığını duyurdu. Bu sayade kullanıcılar, PayPal'ın mobil uygulaması ile PayPal bakiyelerini veya banka kartlarını kullanarak kripto para alım ve satımı yapabilecekler.



İran kripto madenciliğine yeşil ışık yaktı. Ülkede, Tahran Hükümeti'nin önümüzdeki ekim ayından itibaren kripto madenciliği yasağını kaldırmasıyla 1 milyar doların üzerinde madencilik geliri elde edilerek ABD yaptırımlarının getirdiği olumsuz ekonomik etkilerin de azaltılması öngörülüyor.


GÜNCEL ANALİZ VE İÇERİKLERİMİZİ PAYLAŞTIĞIMIZ

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ :


YOUTUBE:

https://www.youtube.com/c/vucaborsa


TWITTER:

https://twitter.com/vucaborsa


INSTAGRAM:

https://www.instagram.com/vucaborsa

402 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page