top of page

Token Lockup Nedir



Token Lockup Nedir?

Token Lockup, Türkçe'de token kilitlenmesi olarak geçer. Dijital varlıkların işlem görmediği veya takas edilemediği belirli bir süreyi kapsar. Söz konusu kilitlenmeler, varlığın istikrarlı bir şekilde değerini korumak için önleyici strateji görevi görür. Bu, sepeti büyük olan kullanıcıların kripto para birimlerini tek seferde satmalarını önlemeye yardımcı olabilir. Bu sayede fiyatların hızlı bir şekilde düşmesi engellenebilir.





Token Lockup Ne İşe Yarar?

ICO etkinliklerinin ardından yatırımcılar genellikle kripto para birimi piyasaya sürülür sürülmez satışa sunmayı tercih ediyorlar. Böyle durumlar yaşandığında ilgili dijital varlığın değeri hızla düşüyor. O nedenle bunu önlemek için token lockup kullanılır. Token satışına katılmak isteyenlere ekstra bir güvenlik düzeyi sağlanır.

Token Lockup özetle hak sahipliği dönemleri olarak da tanımlanabilir. Bunlar genel olarak bir dijital varlık piyasaya sürüldükten sonra 1 ya da 2 sene sonra belirlenir. Bu konuda örnek verecek olursak; bir startup projesi düşünün. Bu proje bir token oluşturdu. Bunu bir ICO etkinliği ile başlatırsa, token için 2 senelik bir kilitlenme süresi tanımlayabilir.

Bu da kimsenin 2 yıllık süre tamamlanmadan token satamayacağı anlamına gelir. Böylece kripto para biriminin değeri korunmuş olur. Hal böyle olunca proje ve ekip çalışanları token'larına dair endişe duymaz ve motivasyonu yüksek bir şekilde çalışırlar. Kilitli kripto para birimleri dolaşımdaki arzın bir parçası değildir. O nedenle kripto analistleri ve trader'lar tarafından yapılan teknik analizlerde dikkate alınmazlar.


33 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page