top of page

Security Token Nedir




Security Token Nedir?


Güvenlik token’ları, blok zincirinde oluşturulan geleneksel finansal sistemdeki bir varlık biçimidir. Şirketler varlıklarını blockchain teknolojisini kullanarak ihraç edebilirler. Menkul kıymet token’ları yatırım amaçlıdır ve ilişkili oldukları şirketlerin değeriyle bağlantılıdır. Ayrıca gerçek dünya varlıkları tarafından desteklenir. Security token’ları, diğer herhangi bir kripto varlıkla aynı özelliklere sahip olabilir, ancak farkı, geleneksel menkul kıymetler yasalarına tabi olmalarıdır.


Nasıl Çalışır?


Güvenlik token’ları, hisse senetleri, tahviller, opsiyonlar, ETF'ler ve diğer varlıklar gibi geleneksel menkul kıymetlerin dijital temsilleridir. Mevcut blok zincirleri üzerinde çalışırlar ve kendi blok zincirleri yoktur. Menkul kıymet token’ları, ilişkili oldukları işletmelere bağlı değerlere sahiptir ve gerçek varlıklarla desteklenir.



Amacı ve Faydaları


Security token’ler, menkul kıymet varlıklarının blokzincir üzerinde oluşturulmasını sağladığı için kullanıcılara blokzincir teknolojisinden faydalanma olanağı verir. Blokzincirinde gerçekleşen her işlem kullanıcılara açık olduğundan, security token’ler de şeffaflık arz eder. Geleneksel finans sistemine kıyasla blokzincirinin 7/24 çalışması, security token’lerin tercih edilmesi için büyük bir avantajdır.






Utility Token ile Farkı


Güvenlik token’ları ve yardımcı token’ların farklı amaçları ve değerleri vardır. Yardımcı program token’ları, bir projenin hizmetlerine erişim sağlar. Utility token’lar yatırım amacıyla oluşturulmaz ve kullanıcılar için bir sadakat programı oluşturmaya yardımcı olur. Security token’lar ise gerçek varlıklarla desteklenir ve menkul kıymetler yasalarına tabidir. Güvenlik token’larının değeri, ilişkili oldukları şirketlerin değerlerine endekslenir.

45 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page