top of page

Microtransaction Nedir





Microtransaction Nedir?


Microtransaction, Türkçe'de mikro işlem olarak geçer. Mikro işlem, bireylerin işlemleri gerçekleştirmek için küçük miktarlarda para (mikro ödemeler) kullandığı bir iş modelidir. Bu mikro ödemeler, değer olarak birkaç sent kadar küçük olabilir. Geleneksel olarak, bu kadar küçük bir elektronik işlemi kolaylaştırmanın maliyeti, bu tür bir iş modelinin değerinden daha ağır basan oldukça olumsuz bir faktör olmuştur. Ancak blockchain gibi yeni teknolojiler bu durumu değiştiriyor.


Merkezi sistemleri kullanmak her zaman zor olmuştur, çünkü mikro işlemleri uygulamak çoğu durumda çok pahalı olabilir. Özellikle bankalar ve diğer ödeme işlemleri için, mikro ödemeler genellikle çok yüksek maliyetli olacaktır. İşlem başına her platformun bir minimum gönderim ödeme gereksinimi bulunur (örneğin, minimum 5 $, minimum 10 $ gibi) ve bu nedenle, 2 $'lık bir transfer yapmak için 5 $ ödeme yapmak ekonomik olarak mantıksız olacaktır.





Bazı blok zincir teknolojileri, fahiş ücretler ödemeden çok düşük miktarlarda para göndermek için kullanıcılara imkân vermektedir. Bu özellik, çevrimiçi olarak bazı çalışmaların yapılabileceği ve bunun karşılığında çok düşük miktarlarda ödeme yapılabileceği yeni iş modellerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Örneğin, bir web sitesinde bulunan bir makaleyi okumak için mikro ödemeler aracılığıyla birkaç sent ödemeniz gerekecektir.


Blockchain teknolojisi, mikro işlemler gibi pek çok konuda günlük yaşamda pratik ve uygun çözümler sunmaktadır. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ve blokzincir yazılımları ile bu ve buna benzer işlemler her geçen gün daha uygun fiyatlara indirilecek ve tamamen ücretsiz hale gelecek. Ağ üzerinde işlem sayısının arttığı için belki de karlı bir durum oluşacaktır.

27 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page