top of page

Meme Coinler Neden Popüler




Meme Coinler Neden Popüler?

Kripto para piyasasında faaliyet halinde olan 20.000’i aşkın token mevcut. Bunların her biri önemli teknolojiler barındırıyor. Ayrıca her dijital varlık belirli bir hizmet alanına hitap ediyor. Meme tokenlar’da bu büyük pastanın önemli bir parçasıdır. Adı her ne kadar garip olsa da ciddi bir pazar payı olduğunu belirtmekte fayda var. Peki, meme token nedir? Şimdi ayrıntılara geçelim.

Meme Coin Nedir?

Kripto piyasasına aşina olan kişiler haberlerde, bloglarda ve piyasa analizlerinde en az bir kez de olsa Meme token kavramını görmüştür. Dolayısıyla Meme token nedir sorusu kaçınılmaz oluyor. Kripto para birimleri kendi içerisinde çeşitli alt dallara ayrılır. DeFi token’lar, metaverse token’lar, NFT coinler, meme token’lar ve çok daha fazlası mevcut. Ancak ani fiyat hareketleri ve sevimli yapıları ile Meme token’lar diğerlerinden bir adım önde diyebiliriz. Meme token, aynı zamanda ‘’MEM’’ olarak da geçer. Herhangi bir hizmet alanı olmayan ve genellikle mizah amaçlı üretilen dijital varlıkları kapsar. Bu dijital varlıkların hikayesi belirli bir maskota dayanmaktadır. Örneğin, Dogecoin, köpek temalı bir kripto para birimidir. Başlıca meme token’lara örnek olarak Dogecoin, Shiba Inu, Babydoge ve Floki Inu’yu gösterebiliriz. Bunların her biri piyasa değeri açısından kayda değer hacimlere sahip. Ancak hemen hemen hepsinde fiyat hareketleri keskin bir şekilde gerçekleşir.




Meme Coinlerin Nasıl Popüler Oldu?

Meme coinlerin ne olduğunu kavradığımıza göre artık meme coinler nasıl popüler oldu sorusuna geçebiliriz. Meme token’lar, gücünü ağırlıklı olarak sosyal medyadan alır. Herhangi bir hizmet alanı ya da barındırdığı özel bir teknoloji olmadığı için topluluk ilgisine ihtiyaç duyar. Genel olarak reklamlarla kendisini gösterir. Özellikle Twitter’daki iş adamları ya da analistlerin paylaşımları ile popülerlik kazanır. Örnek verecek olursak; Twitter’ın yeni CEO’su Elon Musk, uzun zamandır Dogecoin’i destekliyor. Bu token’la ilgili attığı her tweet’te önemli bir fiyat dalgalanması yaratıyor. Meme coinler’in hizmet alanları olmadığı için genellikle al-sat işlemlerinde kullanılır. Güncel haberlerden ve paylaşımlardan çok çabuk etkilenirler. Her gün onlarca meme coin görücüye çıkıyor. Bu projelerin önemli bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bazıları da scam, yani güvenilmez ve tehlikeli bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede meme token nedir sorusunu açıklığa kavuşturmuş olduk.


17 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page