top of page

All Time High Nedir ?

Güncelleme tarihi: 27 Eyl 2022



All Time High Nedir?


All Time High kavramına Coingecko ve Coinmarketcap gibi popüler token listeleme platformlarımda sık sık rastlamak mümkün. Bunun yanında yerli ve yabancı kripto para haberlerinde de zaman zaman karşımıza çıktığı söylenebilir. Peki, All Time High nedir? Şimdi ayrıntılara geçelim. Kripto para ve blockchain teknolojileri küresel çapta bilinirliğini artırırken bu alandaki terimler de merak konusu haline geldi. Bu endüstriyle ilgili terimlere hâkim olmak, piyasa içerisinde yer almak isteyen kişiler için oldukça büyük bir kolaylık sağlıyor. Dijital varlık piyasasında yer alan kavramların büyük bir bölümü kısaltma halinde kullanılır. All Time High'da bunlardan biridir. Bahsi geçen kavramın kısaltması ''ATH'' olarak bilinmektedir. Türkçe ‘de tüm zamanların en yüksek değeri olarak geçer.





All Time High Nedir, ATH Nerede Kullanılır?


Kripto para akımı tün dünyada popülerliğini artırırken her geçen gün yeni sözcükler ve terimlerin hayatımıza girdiğine şahit oluyoruz. Bu alana merak salan ve yatırım yapmak isteyenlerin karşısına ATH terimi sıklıkla çıkar. O nedenle All Time High nedir, nerede kullanılır sorusu çok sık geliyor. Bir grafiği okumak, analiz yapmak, yorumlamak ve değerlendirmek için ATH teriminin ne anlama geldiğini bilmeniz gerekiyor. ATH, piyasada faaliyet halinde olan bir varlığın elde ettiği en yüksek değeri kapsar. Bu kavrama kripto paraların gerçekleştirdiği hareketler için başvurulur. En yüksek seviyeye ulaşan dijital varlık ATH olmaktadır. Örnek verecek olursak Bitcoin 68.000 dolar ile ATH yapmıştır. Yani en yüksek değerini kaydetmiştir.


Yani özetle ATH, herhangi bir kripto para biriminin kendi rekoruna ulaştığı manasını taşır. ATH gerçekleştiren bir token, bu zamana kadarki gördüğü değerlerin üstüne çıkmış demektir. Yorumcular, uzmanlar ve fenomenler herhangi bir kripto paranın ATH’ye dokunacağını söylediğinde, bu, ilgili coinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olacağı anlamına gelir. Dijital varlık piyasasındaki coinlerin değeri, arz – talep dengesine göre belirlenir. Bu durum bir hisse senedi veya emtia ile benzerlik gösterir. Yani token'lar ne kadar fazla talep görürse fiyatı o kadar fazla artar. Aynı şekilde ne kadar fazla satılırsa, değeri de o kadar fazla düşer.


Tüm zamanların en düşük seviyesine ise All Time Low denir. Kısaltması ise ATL olarak bilinmektedir. Herhangi bir coin, keskin bir düşüş yaşıyorsa bilin ki ciddi bir satış baskısı söz konusudur. İlgili token’lar ciddi sıçramalar gerçekleştiriyorsa bu da büyük alımların olduğu anlamına gelir. ATH ve ATL terimleri pek çok yerde karşımıza çıktığı gibi özellikle kripto para piyasalarında sıklıkla kullanılır. Örneğin, Bitcoin’in 2021 yılındaki 68.000 dolar seviyesini aşarak 80.000 dolara ulaştığını varsayalım. Bu, lider kripto para biriminin yeni bir ATH yaptığını gösterecektir. Kripto para piyasasındaki kavramlar ilk bakışta biraz karmaşık gelebilir. Ancak tanımlarını öğrendiğinizde ne kadar basit ve yüzeysel olduklarını çok daha net anlayacaksınız.

56 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page