top of page

Mining Pool Nedir




Mining Pool Nedir?


Mining Pool (Madencilik havuzu), kripto para madencilerinin hesaplama kaynaklarını bir ağ üzerinde birleştirmek için tasarlanmış sistemlerdir. Madencilik havuzu, blok bulma veya kripto para birimi için başarılı bir madencilik gerçekleştirmek için madencilerin paylaşacağı işlem kaynaklarını bir araya getirir. Madencilik havuzu başarılı olursa ve bir ödül almaya hak kazanırsa, ödül madencilerin hizmet oranına göre havuzdaki diğer katılımcılar arasında bölüştürülür.


Nasıl Çalışır?


Madencilik havuzları, kripto para madenciliği yoluyla kazanç elde etmek isteyen insanların, kendi cihazlarıyla ya da birden fazla madencinin ve cihazlarının hash verilerini geliştirmek amacıyla bir araya geldiği ortamlardır. Bu havuzlarda bulunan katılımcılar, işlem güçlerini blok bulma çabasına katkıda kullanır. Bu çaba başarılı olursa, havuzdaki üyeler ilgili kripto para biçiminde belirli miktarda ödül alır. Ödüller, her bireyin işlem gücüne veya çalışma performansı oranına göre katkıda bulunan bireyler arasında paylaştırılır.





Madencilik Havuzu Yöntemleri


Tüm kripto para madencilik havuzları aynı şekilde işlem yapmazlar. En popüler madencilik havuzlarının çoğu, bir dizi ortak protokole göre işletilir. Orantılı madencilik havuzu, en sık kullanılan yöntemdir. Bu tür havuzlarda, havuzun işlem gücüne katkıda bulunan madenciler, blok bulunana kadar havuzun kendisinden pay alır. Her madencinin katkısına oranla hisse alma yöntemi, hisse başı ödeme yöntemiyle aynı mantıkla çalışır. Bu havuzlar, sürekli olarak ödeme yapmaya devam eder. Katkıda bulunan bir madenci, istediği zaman hisse alışverişi yaparak orantılı bir ödeme alabilir.


Avantajları


Bireysel madencilikte, ödülün tam sahipliğini temin ederken, çok yüksek güç, kaynak ve emek gereksinimleri nedeniyle başarıya ulaşmak çok zor veya çok uzun bir süreçtir. Genellikle, madencilik bireyler için çok kazançlı olmaz. Dijital para birimlerinin popülaritesi artarken ve madencilik için gerekli pahalı donanımların gerekliliğinin yanı sıra elektrik enerjisi maliyetlerinin potansiyel ödüllerden daha büyük olması nedeniyle, son yıllardan bu yana kripto para birimlerinin madenciliği bir hayli zorlaştı. Madencilik havuzları, donanım ve elektrik maliyetleri açısından daha az katılımcının karlılık şansını arttırmaktadır. O nedenle genellikle büyük çaplı madenciler tarafından tercih edilen sistemlerdir.

25 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page