top of page

Price Action Trade Yöntemleri Eğitimi

Price Action Metodlarına Dair A'dan Z'ye Her şey! 
 

rTh7IZ6I_400x400.jpg
Ceren Demir
Eğitmen & Mentör

Eğitim Dersleri benim tarafımdan anlatılmaktadır.
Mantık, anlam, teori, uygulama ve tüm incelikler.

vuca-borsa-team-fatih-duran.jpg
Fatih Duran
Mentör Yardımcısı

Eğitim'de Kamp Katılımcılarına konular ödevler, dersler vb konularda ben yardımcı olacağım.

Price Action Nedir, Price Action Eğitimi Neler İçerir?

Price action, kelime karşılığı olarak fiyat hareketi demektir. Hisse senedi, kripto para, emtia ve diğer varlıklar için, grafik takibinde dikkat edilen en önemli verilerden birisi de price action verisidir. Kısa vade işlem yapan traderların işlemlerinde vazgeçilmez gösterge price action göstergesidir. Son derece önemlidir çünkü geçmiş fiyatlar, gelecek fiyatlar için de bir öngörü şansı tanımaktadır.

Fiyat hareketleri devam ettiği sürece price action oluşumları da, kalıpları da oluşmaya devam eder. Elbette fiyatları yorumlama noktasında her traderın yorumu kendisine aittir. Bununla beraber kullanan kişinin dikkate aldığı zaman periyodu da büyük önem taşımaktadır. Yine de fiyat hareketlerinin yalnızca geçmiş fiyat hareketliliğine bağlı olmadığını unutmamak gerekir. Bunun için bir işlem açarken öngörülen fiyatın ne oranda teyit edildiğine dikkat etmek gerekir. Geçmiş fiyatlar, gelecek fiyatlar için fikir veriyorsa da yeni fiyat hareketini garanti etmez. Tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak en çok teyidin görüldüğü yönde işleme girmek daha sağlıklı olacaktır.

PA Eğitim Kampı İçeriğinde Sizleri Bekleyen Başlıklar (Genel bilgilendirme)

  • Smart Money Konseptleri: BoS, Choch, MSB, Swing, Trend yapıları, Trend içi yapılar, HTF, LTF kavramlarının detaylandırılması.

  • Supply Demand belirlenmesi: Accumulation, Distribution alanları, Pullback/Retest kavramları, IMB ve OTE (kavramsal bağlam).

  • Order Blocks: Bearish ve Bullish OB saptama. Likidite (ara/kavramsal bağlam), Mitigation (ara kavramsal bağlam), IMB detaylandırılması.

  • Mitigation Block, Breaker Block: Fiyatın dönüş yapılacağı alanların tespiti ve OB ile kullanımları.

  • Likidite: Fiyatın toplayacağı gücü belirleyerek işlemden çıkılacak seviye belirlenir. Aynı zamanda likidite bölgelerinin OB bölgeleriyle incelenmesinin önemi aktarılır ve işleme en uygun giriş yeri belirlenir.

  • Inducement: Detaylı anlatım. Supply demand ve OB alanlarında kullanımı.

  • Multi Time-frame Trading: HTF’den LTF’ye geçerek en uygun giriş yeri saptama. Fibonacci, OTE kullanımı.

  • PA Modelleri: Sıkça karşılaşılabilecek modellerin anlatımı Quasimodo vb pattern yapılar. Bu yapıların saptanması, anlaşılması ve mantığı bu bölüme kadar olan derslerde öğrenilen bilgilerle daha kolaydır.

  • Confluence Trading ve Risk Yönetimi: Belirlenen alanda işlem almak için en çok işlem onayı saptama. İşlem stratejileri geliştikçe Risk Yönetimi.

  • Backtest: Öğrenilen bilgilerin bir arada kullanılarak backtest yapılması (nasıl backtest yapılır, canlı backtest örneği). 

  • Trade’in Psikoloji Bağlamında Değerlendirilmesi: Trade psikolojisi üzerine duygudurum saptanması, anlaşılması, aksiyonların SWOT analizi ve kendimizi tanımak.

  • Strateji Oluşturmak: Bir trade stratejisi oluşturmanın arkasında yatan mantığın değerlendirilmesi.

İLK DERS
00 Ocak 0000

Kredi kartı bilgileriniz kesinlikle Vuca Borsa LTD tarafından tutulmamaktadır, hatta sistemin hiçbir yerinde kredi kartı bilgilerinize erişebilecek bir yazılım bulunmamaktadır.
www.vucaborsa.com'un güvenliği ve kredi kartı altyapısı/güvenliği/tüm detayları milyonlarca insanın güvenli gördüğü wix ve global olarak kredi kartı ödeme altyapı hizmeti veren Stripe tarafından sağlanmaktadır.

Banka yoluyla nakit transferler için İLETİŞİM sayfasında TL, USD, EUR, GBP hesap bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Başka bir para birimi için veya farklı türde bir ödeme isteğiniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

bottom of page