top of page

Stop Limit Emir Nedir





Stop Limit Emir Nedir?


Stop limit emri yani Stop Limit Order:

Stop limit emri, yatırımınızın fiyatını kontrol etmenizi sağlayan bir emir türüdür. Kripto paralara yatırım yaparak başarılı olmak istiyorsanız stop limit emirlerinin nasıl kullanılacağını anlamak önemlidir.


Stop limit emri, belirli bir fiyata ayarlanmış ve yalnızca piyasa fiyatı belirtilen miktarın altına düştüğünde iptal edilebilecek bir emir vermenize olanak tanır. Bu, 10.000 satoshis'e bir stop limit emri verirseniz ve fiyat 11.000 satoshis'e çıkarsa, belirttiğiniz fiyatın zaten üzerinde olduğu için emrinizin yerine getirilmeyeceği anlamına gelir.

Bu tür bir emir, çok fazla para riske atmadan yatırım yapmayı denemek isteyen traderlar için çok kullanışlıdır. Stop limit emri, belirli bir miktarda kripto para almak veya satmak istediğinizde girilen bir emir türüdür.

Örneğin, 100 $ değerinde Bitcoin satın almak isteyebilirsiniz, ancak yalnızca o sırada 1.000 $'ın altındaysa. Bu emri alım satım uygulamanıza girebilir ve emrinizi vermeden önce fiyatın 1.000$'a ulaşmasını bekleyebilirsiniz. Daha sonra fiyat 1.000$'ın üzerine çıkarsa başka bir fiyat (ya da hacim) girerek emrinizi iptal edebilirsiniz. Stop limit emri, bir hedef fiyat ve ödemek istediğiniz maksimum fiyatı belirten bir emirdir. Piyasa belirlediğiniz hedefe ulaştığında emriniz bu fiyattan gerçekleştirilir.

Piyasa bu fiyatı geçerek yükselmeye devam ederse emriniz, belirlediğiniz hedef ile o dönemde ulaşılan en yüksek nokta arasında hangi fiyata ulaşırsa o fiyattan gerçekleşir.





Stop Limit Emir Ne işe yarar?

Piyasa belirlediğiniz hedefin altına düşerse, emriniz o dönemde belirlediğiniz hedefin altında hangi fiyata ulaşırsa o fiyattan gerçekleştirilir. Stop limit emri, piyasa fiyatı belirli bir seviyeye ulaştığında gerçekleştirilen bir emirdir.

Bitcoin de dahil olmak üzere herhangi bir kripto para birimine stop limit emri verilebilir. Stop limit emri, piyasa emrinden daha etkilidir çünkü yatırımcıların piyasanın mevcut fiyatından pozisyonlarına girme ya da pozisyonlarından çıkma fırsatına sahipken mümkün olan en iyi fiyattan alım ya da satım yapmalarına olanak tanır. Durdurma fiyatı, doldurulmasını istediğiniz minimum fiyattır, limit fiyat ise ödemek istediğiniz maksimum fiyattır. Emrinizin yerine getirileceği fiyat, stop fiyatı ile limit fiyatı arasındaki farka göre belirlenir.

Örneğin, 100 $ değerinde Bitcoin'i 9000 $'dan satın almak için bir emir verirseniz, emriniz bu değerin altındaysa 9600 $'dan doldurulacaktır. Eğer 9000$'ın üzerinde ya da ona eşitse, emriniz 9000$'a ulaştığında yerine getirilir. Stop limit emri, belirli bir fiyat noktasına ulaşıldığında alım satımı durduran bir emirdir. Kaybınızı sınırlamanın bir yoludur, ancak aynı zamanda en iyi fiyata giremeyebileceğiniz anlamına da gelir. Yatırım dünyasında yeniyseniz ya da sadece Bitcoin ile nasıl işlem yapılacağını öğrenmek isteyen deneyimli bir profesyonelseniz, muhtemelen stop limitlerini duymuşsunuzdur.

Aslında, en az bir kişinin stop limitleri hakkında konuştuğunu duymadan Bitcoin topluluğuna katılmamak neredeyse imkansızdır. Bu o kadar güçlü bir araçtır ki profesyonel yatırımcılar bile stratejilerinde bunu kullanmaktadır.

53 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page