top of page

HEROES CHAINED EKİBİYLE TANIŞIN: ONUR CAN ÇAYLI

13.01.2022


Onur CAN ÇAYLI

(ART DIRECTOR/SANAT YÖNETMENİ)

Onur Can Çaylı, MFA derecesini San Francisco'da bulunan Academy of Art Üniversitesi'nde Görsel Efekt ve Animasyon alanında aldı. Academy of Art University'deyken, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kısa Film' dalında aday gösterilen ve Toronto Film Festivali'nde 'En İyi Kısa Film' ödülünü kazanan 'Nieta' filminin 3D Sanatçısıydı. Aynı zamanda uluslararası film festivallerinde çok sayıda adaylık ve ödül alan “Pastörize” filminin 3D Sanatçısıydı. Akademi ayrıca Çaylı'yı bireysel üslubu ve çeşitli sanat dallarındaki teknik yetenekleri nedeniyle ödüllendirdi. Bu başarılardan bazıları şunlardır: 'Karakter ve Konsept Tasarımı' (2009), '3D Organik Modelleme' (2011) için 1.lik, 'Maquette Sculpting and Design' (2011).
MFA (Master of Fine Arts) derecesi, yazma, oyunculuk, film, resim veya grafik tasarımı gibi yaratıcı bir alanda yüksek lisans derecesidir. 

Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı'nın kısaltması olan bir MFA programı, tipik olarak, sanatsal bir alanda titiz ve zorlu derslerin yanı sıra, öğrencilerin seçtikleri çalışma alanındaki başarılarını gösterdikleri önemli bir bitirme projesi de içerir.
Profesyonel kariyerine Sony Pictures'da başlayan Çaylı, Dreamworks Animation, Marvel, HBO, Sega, Massive Black, Lola Vfx vb. stüdyolarda Görsel Efektler ve de Video Oyunu sektöründe dünyanın birçok yerinden sanatçılarla çalışma fırsatı bulmuştur.

Gradyan Fx. Bu stüdyolardayken, “The Amazing Spider Man (Spiderman, çocukluk döneminde hayran olduğu bir kahraman aynı zamanda), Terminator Genisys, Avengers: Age of Ultron, Antman, Man in Black 3, Marvel vs Capcom gibi önemli başarılara imza atmış Hollywood projeleri için karakterler, yaratıklar ve tasarım öğeleri oluşturmaktan sorumluydu.Ayrıca,'Game of Thrones' olarak bilinen dünya çapındaki TV şovu için Karakter ve Yaratık 3D sanatını yarattı. Bunun sonucunda medya kanalları, dergiler ve gazeteler aracılığıyla tanınır hale gelmiştir.

Halen Hollywood'da profesyonel bir 3d sanatçısı olarak çalışan Çaylı, işlevselliğinden ödün vermeden kişisel sanatı üzerinde de önemli eserlere ve projelere imza atmaktadır. Ayrıca Netflix için serbest sanat yönetmeni ve konsept sanatçısı olarak çalışıyor. Şu anda Inventuna'nın Sanat Yönetmeni olan Çaylı, devrim niteliğindeki oyunlar için karakterler ve dünyalar yaratma hayallerinin peşinden gitmekte.
Bununla birlikte İstanbul Medya Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES projesi kapsamında ücretsiz olarak "3D Konsept Tasarım" eğitimi de düzenleyerek ülkemiz adına bu alanda önemli bir amme bir hizmeti de vermiştir. Çaylı, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Çizgi Film ve Animasyon bölümünde eğitim vermeye devam etmektedir.
Game of Thrones dizisindeki Ak Gezenler'in yaratıcısıdır aynı zamanda.Ayrıca Çaylı, AutoDesk ve ZBrush Pixologic (2010) tarafından düzenlenen 3D Tasarım Mansiyon Ödülü'nü kazandı ve UNESCO tarafından 'Piri Reis Yılı'na adanan Piri Reis İllüstrasyon Yarışması'nda 1.'de olmuştur.
Ayrıca Bkz: 19 Mayıs 1919'un 100. yıl anısına Gig Animations ile birlikte hazırladıkları film: https://www.youtube.com/watch?v=RWwiEUdF2uk 

HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

“Onur kadar motivasyonu yüksek ve işine odaklanmış çok fazla sanatçı yok. Etrafınızda böyle birinin olması çok hoş ve kendisiyle kolayca uyum sağlayıp anlaşabilirsiniz. Ayrıca çok yetenekli biri olmasının yanı sıra, çok çabuk öğrenen ve çok işbirlikçi bir yanı da var. Onunla tekrar çalışmayı çok isterim!” Eric Neill, Blizzard'da Kıdemli 3D Modelleyici
“Dreamworks Animation'da çalıştığımızdan beri Onur'u tanımaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Zorlayıcı sanat yaratma konusundaki coşkusu, ilk tanıştığımızdan beri belliydi. Çalışkanlığı ve sanatsal olarak kendini sürekli olarak zorlama arzusu, onu profesyonel olarak karşılaştığım diğer birçok sanatçıdan ayırmıştır. Bariz bir sanatsal zekasının yanımda, aynı zamanda bir takım oyuncusu ve harika bir kişiliğe sahip biri. Onur'la tekrar çalışmaktan zevk alırdım ve eğer bir şirket kurup sanatçıları işe alacak bir pozisyonda olsaydım, o, kesinlikle ekibimin bir üyesi olurdu ve onu ekibe almak için elimden gelenin en iyisini yapardım. “ Daniel Williams, Look Dev Artist, Netflix Animation, Netflix Animation'da
“Onur Çaylı ile Sega'da çalışmak harika bir deneyimdi. Prodüksiyonda farklı sanat tarzlarına uyum sağlayabilen ve bir karakter için mümkün olan en iyi görünümü elde etmek için her zaman ekstra yol katedebilen çok yetenekli bir sanatçı. Yakın gelecekte tekrar birlikte çalışmak dileğiyle.” Daniel Ramirez, Riot Games Kıdemli Karakter Sanatçısı
“Onur'u Massive Black projesinde genç bir modelci olarak yer almasından çok keyif almıştım. Onur işine olan bağlılığı,kararlılığıyla ön plana çıkan ve gelişme tutkusu olan genç bir sanatçı. Massive Black ile geçirdiği zaman içinde sadece yetenekli bir sanatçı olmadığını, daha çok yaptığı işi gerçekten seven ve daha fazlasını öğrenerek yeni şeyler denemeyi isteyen ve bu alanda kendini daha fazla geliştirebilmek uğruna zorluklarla yüzleşmek için her zaman istekli biri olduğunu göstermiştir. Kendisiyle tekrardan çalışmaktan çok mutlu olurum.” Shon Mitchell, Microsoft, Teknik Animatör (343 Industries)
“Onur çalışkan, yetenekli ve teknik açıdan yetkin bir sanatçıdır. Harika bir anatomi ve jest anlayışı var,bu ona sadece güzellik açısından değil, aynı zamanda gerçekliğe de dayanan yaratıcı ve benzersiz tasarımlar bulma yeteneği veriyor. Hem organik hem de sert yüzey modelleme ile ilgili karmaşıklıkların ayrıntılarına çok hakim bir sanatçı. Onun hakkında beni en çok etkileyen şey, yeteneklerini geliştirmek için sürekli çalışarak bir sanatçı olarak büyümeye devam etme tutkusu olmuştur. Onur ile tekrar çalışma şansını dört gözle bekliyorum.” Nelson Sousa, Digital Domain'de Model Departman Sorumlusu

162 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page