top of page

Bitcoin Cüzdan Çeşitleri Nelerdir ?


Bitcoin Cüzdan Çeşitleri Nelerdir?



Kripto para endüstrisine yeni dahil olan bireyler BTC transferlini ve saklama işlemlerini genellikle borsalar aracılığı ile gerçekleştiriyor. Ancak Bitcoin cüzdan çeşitleri sanılanın aksine birden fazladır. Dijital varlıkları güvenle muhafaza etmemizi sağlayan bu cüzdanlar, 4 grupta karşımıza çıkıyor. Bunlar; mobil, online, fiziki ve masaüstü şeklindedir. Sizler için Bitcoin cüzdanlarına yönelik tüm detayları derledik. İhtiyaçlarınıza uygun Bitcoin cüzdan çeşitlerini kullanarak hiç vakit kaybetmeden işlemlerinize başlayabilirsiniz.


1- Mobil Cüzdanlar

Mobil cüzdanlar, akıllı telefon ve tabletlerden pratik bir şekilde kullanılabilir. Sağlamış oldukları kullanım kolaylığı sayesinde son derece popüler bir hale gelmiştir. Android, IOS, Windows Phone ve Blackberry işletim sistemlerine özel onlarca BTC cüzdanı bulunuyor. Hemen hemen hepsini Google Play Store ve App Store gibi uygulama mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirebiliyorsunuz. En popüler mobil cüzdanlara örnek olarak Simple Bitcoin, Electrum, Bitcoin Wallet, Green Adress, Coinomi, Coin.Space, Breadwallet ve Bither'i gösterebiliriz. Mobil cüzdanlar konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli konu sahteciliktir. Mobil mecralarda özellikle kripto alanında çok fazla taklit uygulama piyasaya sürülebiliyor. Firma bilgilerini, logosunu, web adresini vb. detayları dikkatli bir şekilde incelemenizi öneririz.




2- Masaüstü Cüzdanlar

Masaüstü cüzdanlar adından da anlayacağınız üzere laptoplarınıza ve bilgisayarlarınıza kurabileceğiniz sistemlerdir. Yatırımcılar tarafından sık tercih edilir. Çünkü daha güvenli olduğuna inanılır. Masaüstü Bitcoin cüzdanlarında BTC çalınması, hacklenmesi vb. durumlara henüz rastlanmadı. Güvenlik seviyesini üst seviyelere çıkarmak adına internet bağlantısı olmayan bir cihaza kurabilirsiniz. Kurulum işlemleri standart bir programı kurmaktan farksızdır. Yani ilk defa kullanıyor olsanız bile en ufak bir zorluk çekmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Bu cüzdanlara örnek olarak mSIGNA, Bither, Bitcoin Knots, Bitcoin Core, MultiBit HD, Armory, Electrum ve ArcBit'i gösterebiliriz.


3- Fiziksel Cüzdanlar

Kripto para uzmanları genellikle fiziksel Bitcoin cüzdanlarını önerirler. Bu cüzdanlar sıradan bir USB bellek boyutunda olurlar. Fakat bazıları biraz daha büyük olabiliyor. Fiziksel Bitcoin cüzdanları, Bitcoin'lerinizi güvenle saklayabilmek için fazlasıyla işinize yarayacaktır. USB girişi olan cihazlarda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Fiziksel Bitcoin cüzdanlarının diğer adı donanım cüzdanlarıdır. Bu alanda öne çıkanlardan bazıları Trezor, Ledger Nano, Digital Bitbox ve KeepKey olarak bilinmektedir. Ancak artan döviz kuru nedeniyle fiyatlarının ciddi manada arttığını da belirtmek isteriz.


4- Online Cüzdanlar

Online cüzdanlar diğerlerine göre çok daha zahmetsizdir. Adından da anlaşılacağı gibi web platformları tarafından sunulurlar. 1-2 dakika içerisinde kaydolarak kolayca BTC cüzdanı oluşturabilirsiniz. Bu alanda faaliyet gösteren başlıca markalar Coin.Space, BitGo, Green Adress, Coinapult, Coinbase, Xapo, BTC.com ve Blockchain.info olarak bilinmektedir. Online Bitcoin cüzdanları web platformları tarafından sunulduğu için bazıları tarafından saldırılara açık olarak nitelendiriliyor. O nedenle mutlaka bilindik sistemleri kullanmaya özen gösterin. Aksi halde maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirsiniz.

24 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page